Szybkie warzywne tabbouleh
Szybkie warzywne tabbouleh

Dzielić się
W tym warzywnym tabbouleh nie ma semoliny, ale kalafior i brokuły, które posiekane imitują ziarnistą konsystencję ziaren. Świetny pomysł na sałatkę dla osób nietolerujących glutenu. W dodatku tę szybką i łatwą w przygotowaniu przystawkę można przygotować w zaledwie 20 minut: idealna na ekspresowy lunch!
Praktyczne informacje
- 4
- 20 minut
- Łatwy
- _
Składniki przepisu
- 1/2 kalafiora
- 1 mały brokuł
- 5 gałązek mięty
- 1 marchewka
- 125g pomidorków koktajlowych
- 50g rodzynek
- 1 cytryna
- 3 gałązki pietruszki
- 5 cl oliwy z oliwek
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie receptury
- Umyj kalafiora i brokuła. Umieść je w misce rozdrabniacza i użyj go, aby uzyskać grudkowatą konsystencję, która wygląda jak nasiona kuskusu. Obierz marchewkę i posiekaj ją w ten sam sposób.
- Namocz rodzynki w misce z gorącą wodą. Umyj i posiekaj zioła. Pokrój pomidorki koktajlowe na 2 części. Odsącz winogrona.
- Zbierz skórkę cytryny do miski, wyciśnij sok i dodaj do oliwy z oliwek. Wymieszaj wszystkie warzywa, dodaj winogrona, pomidory, zioła i polej sosem. Doprawić solą i pieprzem i schłodzić przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Wideo - Lekkie przepisy:
Przepis opublikowany w numerze 200
Z czym pić?
Kolor wina: różowe Apelacja:
Gaillac różowe
Region: południowo-zachodni
Rada
Dla większej przyjemności można dodać kawałki kurczaka, orzeszki piniowe , ser...
Komentarze
Prześlij komentarz